Francozi o prepovedi burk

Skupščina. Prepoved skozi resolucijo o spoštovanju republikanskih vrednot.
Oglej si celoten članek

Poslanci francoskega parlamenta naj bi v torek sprejeli resolucijo o spoštovanju republikanskih vrednot, svojevrsten uvod v sprejem zakona, ki bo burke – tradicionalna oblačila muslimanskih žensk – v javnosti popolnoma prepovedal. Pred kratkim je prepoved tradicionalnih muslimanskih oblačil kot prvi v Evropski uniji (EU) sprejel belgijski parlament.

Po mnenju belgijske organizacije Amnesty International zakon spodbuja diskriminacijo žensk, krati pravico posameznikov do pravice izražanja in svobode vere. “Gre za zelo nevaren presedan za druge evropske države,” so opozorili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.