Frankfurtsko letališče pred novo stavko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nemški sindikat kontrolorjev letenja se je nocoj odločil za nadaljevanje stavke, potem ko so sinoči propadla pogajanja z upraviteljem letališča, družbo Fraport.
Oglej si celoten članek

Stavka naj bi se začela v nedeljo ob 21. uri in naj bi trajala do četrtka do 5. ure zjutraj.

V sindikatu GdF so stavko, ki je v treh dneh privedla do odpovedi več sto letov, sicer prekinili v sredo zvečer, da bi odprli pot pogajanjem z družbo Fraport. A so pogajanja, kot kaže, spodletela.

Družba Fraport je sicer ostro kritizirala zahteve sindikata, ki želi med drugim doseči od 25- do 50-odstotno zvišanje plač, večje bonuse in krajši delovni čas za okoli 200 kontrolorjev letenja. V sindikatu pa odgovarjajo, da želijo predvsem doseči izenačitev plačila v primerjavi z ostalimi letališči.

Frankfurtsko letališče je tretje največje v Evropi; več poletov dnevno poteka le prek londonskega Heathrowa in pariškega Charles de Gaulle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.