Fritzlovo klet bodo zaprli za vedno

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Klet, v kateri je Josef Fritzl 24 let zadrževal svojo hčer, bodo za vedno zaprli. Odločitve, ali bodo hišo podrli, še niso sprejeli.
Oglej si celoten članek

Upravitelj njegovega premoženja Walter Anzböck je potrdil, da bodo klet zalili z betonom, saj želijo poskrbeti, da nihče več ne bo mogel vstopiti v podzemne prostore, kjer se je Fritzl več kot dve desetletji izživljal nad svojo hčerko. Klet naj bi zalili do konca tega leta, takoj ko jim bodo mestne oblasti izdale dovoljenje.

Polnjenje kleti z betonom ne bo na ogled javnosti in okoliškim prebivalcem. Ti si sicer vse od razkritja zločinov, ki so se dogajali v Fritzlovem domovanju, prizadevajo za porušenje celotne hiše, vendar pristojni organi dokončne odločitve glede morebitnega rušenja še niso sprejeli.

Štiriindvajset let groze

Od leta 1984 do leta 2008 je bila Fritzlova hči Elisabeth v ujetništvu. Oče je za njo v kletnih prostorih uredil pravo malo stanovanje, kjer so se dogajale grozote. V letih ujetništva je očetu rodila sedem otrok, od katerih je eden kmalu po rojstvu umrl.

Sodišče je Fritzla pred dvema letoma spoznalo krivega za smrt iz malomarnosti, incest, posilstvo, zasužnjevanje, nezakonito zadrževanje v ujetništvu in hude grožnje. Šestinsedemdesetletnik v zaporu za duševne bolnike v Kremsu preživlja dosmrtno zaporno kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.