Galerija Franja Matešina

Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin Foto: A. Š. Franjo Matešin
Obiskali smo galerijo akademskega slikarja Franja Matešina, kjer njegove slike govorije same zase.
Oglej si celoten članek

V mali vasici Bojana blizu hrvaške Čazme ima svojo galerijo akademski slikar Franjo Matešin, ki je veliko več kot slikar. Sam je z malo denarja a veliko ljubezni in truda obnovil hišo, kjer je galerija, umetniško in okusno uredil okolico, sam je zgradil celo majhen amfiteater. Nekatere njegove slike so gromozanske, z nekaterimi se ukvarja več mesecev, nekatere kljub velikosti nariše v par dneh.

Njegovo galerijo največ turistov obišče v času Božiča, ko je čas za tako imenovani “Bojani Božič v Bojani”.  V tem času namreč Matešin s svojo družino že osem let zaporedoma okrasi okolico galerije s stotinami sveč in lučk. Na ta način poskrbi, da doživimo decembrsko praznično vzdušje v drugačni luči.   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.