GALERIJA: Voda le začela odtekati

Foto: Žurnal24 Kitajska je uspela sanirati popotresno jezero. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Iz jezera, ki je nastalo po rušilnem potresu na Kitajskem, je končno začela odtekati voda, potem ko so s pomočjo dinamita in buldožerjev očistili več različnih kanalov.
Oglej si celoten članek

Blatna, rjava voda iz jezera je tudi že prekrila ulice v porušenem mestu Beichuan. Mesto Beichuan je bilo eno od v potresu 12. maja najhuje prizadetih območij. Večina hiš je bila uničenih ali hudo poškodovanih. Vse prebivalce so iz mesta že evakuirali, kitajska vlada pa ne načrtuje njegove obnove.

Malo pred opoldnevom je voda iz jezera odtekala 60-krat hitreje, kot je pritekala v jezero. Predtem so kitajske oblasti opozarjale, da bi lahko jezero ogrozilo milijon ljudi, preventivno pa so že evakuirali 250 tisoč ljudi. Gladina jezera se je po poročanju kitajske tiskovne agencije Xinhua čez noč znižala za več kot pet metrov.

Sanacija jezera je bila za kitajske oblasti prednostna naloga po potresu 12. maja, ki je po doslej znanih podatkih zahteval 69.142 smrtnih žrtev, 17.551 ljudi pa še pogrešajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.