Generala Krstića napadli zaporniki

Foto: Žurnal24 Krstića so našli v mlaki krvi. (Foto: EPA)
V angleškem zaporu so zaporniki napadli vojnega zločinca Radislava Krstića in ga poškodovali z orožjem.
Oglej si celoten članek

Nekdanji general bosanskih Srbov Radislav Krstić, ki je bil leta 2004 obsojen na 35 let zapora zaradi sodelovanja pri genocidu v Srebrenici, služi zaporno kazen v strogo varovanem zaporu Wakefield  na severu Anglije. Tja so ga premestili leta 2005 iz Haaga.

V petek okoli enajste ure dopoldne so ga pazniki našli na tleh celice v mlaki krvi. Napadli so ga trije zaporniki, po glavi in telesu pa so bile vidne sledi udarcev. Krstića so odpeljali v bolnico, kjer so zdravniki povedali, da je izven življenjske nevarnosti in so ga iz bolnice tudi že izpustili.

Policija preiskuje ozadje napada, predvsem pa orožje, s katerim so napadli nekdanjega generala.

Britanski mediji navajajo, da omenjeni incident predstavlja veliko sramoto za tako dobro varovani zapor, Krstić pa je eden najpomembnejših zapornikov v Veliki Britaniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.