Generali bežijo iz Sirije

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V zadnjih 36 urah je iz Sirije v Turčijo prebegnilo prek 70 častnikov sirske vojske, med njimi šest generalov in 22 polkovnikov.
Oglej si celoten članek

Gre za največji prebeg v zadnjih mesecih.

Po mnenju opazovalcev v Ankari je to tudi posledica napovedi ZDA, da bodo začele oboroževati sirske upornike, saj naj bi sirske režimske sile večkrat uporabile kemično orožje.

Od začetka spopadov v Siriji marca 2011 je sirsko vojsko zapustilo več deset visokih častnikov. Večinoma so se zatekli v Turčijo, nekateri pa so se pridružili uporniškim silam.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.