Genocid v obtožnici ostane!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ratku Mladiću bodo v Haagu sodili tudi za genocid. Njegovo zahtevo, naj iz obtožnice črtajo točke, vezane na genocid, je sodišče danes zavrnilo.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo svetovne agencije, bodo danes 72-letnemu vojnemu poveljniku bosanskih Srbov Ratku Mladiću sodili po vseh točkah obtožnice, vključno s točko z obtožbo za genocid v Srebrenici. Zahtevo njegovih odvetnikov, naj se genocid črta iz obtožnice, je mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije zavrnilo, poročajo svetovne agencije.

Sodišče poudarja, da so jasni dokazi, da se je v Bosni in Hercegovini zgodil genocid in da je obstajala "kriminalna organizacija z namenom odstranjevanja Nesrbov iz Bosne in Hercegovine"

Ratka Mladića, zoper katerega se je sojenje v Haagu začelo maja 2012, obtožnica bremeni genocida in številnih drugih zločinov nad Bošnjaki, bosanskimi Hrvati in drugim nesrbskim civilistom v Bosni in Hercegovini od maja 1992 do konca leta 1995.

Obramba naj bi dokazni postopek začela 13. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.