Gibanje za legalizacijo posilstev

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Skoraj neverjetno se sliši, a je res. Svetovno gibanje za legalizacijo posilstev. Vodi ga 36-letni Daryush Valizadeh. Njegovi privrženci so v 43 državah sveta za jutri načrtovali shode, na katerih bi si prizadevali za ukinitev pravic žensk.
Oglej si celoten članek

Daryush Valizadeh je 36-letni Američan armensko-iranskega porekla. Trenutno je eden najbolj osovraženih osebnosti sveta, saj med drugim izjavlja, da bi moralo biti posilstvo ženske legalno, v kolikor se ženska znajde v avtomobilu ali stanovanju nekega moškega. Po njegovi logiki ženska, če privoli v to, da pride v stanovanje moškega, privoli tudi v spolni odnos.

Na tem svojem prepričanju je Valizadeh zgradil iniciativo, katere osnovni cilj je “Vrnitev kraljev”. Po več svetovnih mestih naj bi po napovedih se člani te iniciative zbirali jutri, in sicer v 43 državah na več kot 165 manifestacijah. Med drugim naj bi, kot poročajo agencije, govorili o načrtih, ki vključuje “ponovno izgradnjo sveta, na katerem bodo imeli glavno besedo moški, ženske pa bodo skrbele za družino”.

Nekaj dni pred napovedanimi shodi je Valizadeh dogodke vendarle odpovedal, kar je utemeljil z besedami, da ne more garantirati varnosti udeležencem shodov. 

V Sloveniji takšen shod ni bil prijavjen; med drugim so ga sicer najavljali tudi v Beogradu, kar so na koncu vendarle odpovedali. Kot je zapisal srbski Blic, takšnega shoda notranje ministrstvo ne bi niti dovolilo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • A je zmešan al kaj? Se mu je čist strgal? <br />Ne morš zarad svojih potreb zanemarit potreb žensk po …

  • 06:29 6. Februar 2016.

    Na severu ojrope se zelene stranke že več kot desetletje javno zavzemajo za legalizacijo pedofilije in incesta. Vi, trapasti žurnalovci, …

  • 05:36 6. Februar 2016.

    Kaj se sprenevedate? Zakaj pa ne bi še oni imeli enakih pravic? Niso oni krivi, če so se rodili drugačni. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.