Glasovanje o zaupnici

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grški premier George Papandreu je zahteval glasovanje o zaupnici. Glasovanje bo predvidoma trajalo do torka zvečer.
Oglej si celoten članek

Grški premier George Papandreu je včeraj zvečer v televizijskem nagovoru sporočil, da bo preoblikoval vlado in v parlamentu zahteval glasovanje o zaupnici. "Jutri bom oblikoval novo vlado in takoj bom zahteval glasovanje o zaupnici v parlamentu," je povedal Papandreu in dodal, da bo nadaljeval "po isti poti, poti odgovornosti".

Po besedah Antonisa Samarasa bi bile predčasne volitve edina pot iz krize. Do njih po mnenju analitikov lahko pride le v primeru izglasovane nezaupnice. Glasovanje o zaupnici bo končano v torek zvečer.

Še včeraj so grški mediji menili, da bo Papandreu ponudil odstop. Po njihovem mnenju bi odstopil le v primeru, da bi mu s tem uspelo doseči dogovor o veliki koaliciji s konservativci, ki bi se nato spopadla z veliko dolžniško krizo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.