Gori hrvaški otok Hvar

Foto: Dalibor Urukalovic Požar na Hvaru Foto: Dalibor Urukalovic Požar na Hvaru Foto: Dalibor Urukalovic Požar na Hvaru
Sumijo, da je požar podtaknjen.
Oglej si celoten članek

Na hrvaškem otoku Hvar je danes izbruhnil požar, ki pa so ga gasilci do 14 ure že uspeli lokalizirati. Gasilo je okoli 70 gasilcev in štirje kanaderji (gasilska letala).

Hrvaški mediji navajajo, da je bilo požar mogoče videti s celine, z Makarske in Baške vode.

Po podatkih policijske uprave splitsko-dalmatinske županije je zagorelo v zalivu Zastrašišče na južni obali otoka, obstaja pa tudi sum, da je požar podtaknjen. Osumljenih je več oseb, ki naj bi kmalu po izbruhu požara pobegnile z gumijastim čolnom v smeri Korčule.

Policisti iščejo tudi piromana, ki je zanetil požar v torek zvečer pri Splitu, v katerem je zgorelo več kot 150 hektarjev borovega gozda in drugega rastlinja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.