Gotovini bolj kot politika dišijo tune

Foto: EPA
Foto: EPA
Upokojeni hrvaški general Ante Gotovina bo slabo leto po oprostilni razsodbi Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju bivše Jugoslavije zaplul v podjetniške vode.
Oglej si celoten članek

Njegovo novo podjetje Pelagos net farma se bo ukvarjalo z gojenjem tun med otokoma Vrgada in Gira na zadrskem območju, piše Slobodna Dalmacija.

Podjetje se je prijavilo na razpis za koncesijo za 60.000 kvadratnih metrov morja, kjer je v kletkah možno vzgojiti do 450 ton tun letno. Otoka Vrgada in Gura sta sicer blizu otoka Pašman, na katerem se je rodil Ante Gotovina.

Ljudje razočarani, ker ni politik

Kot poroča splitski časnik, je upravna enota v zadrski županiji ugotovila, da podjetje Pelagos ustreza vsem pogojem iz razpisa, zato so predlagali županijski skupščini, naj Gotovini podeli koncesijo. Soustanovitelj Pelagosa je generalov prijatelj Milan Mandić, ki je sicer tudi lastnik podjetja Jadran-tuna iz Biograda, ki ima ribiške ladje, hladilnice in obrat za predelavo rib. Gotovina bo direktor podjetja, ki je poleg ribištva registrirano tudi za turistične storitve.

Upokojeni general je ena od najbolj priljubljenih osebnosti na Hrvaškem. Mnogi njegovi privrženci so pričakovali, da se bo po oprostilni razsodbi haaškega sodišča ukvarjal s politiko in so bili razočarani, ko je zavrnil takšno možnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.