Granata pred mehiški konzulat

Foto: Žurnal24 Zavarovano območje po napadu
Neznanec je odvrgel dve doma narejeni granati pred poslopje mehiškega konzulata na Manhattanu v New Yorku. Žrtev k sreči ni bilo.
Oglej si celoten članek

Napad je na srečo povzročil le malce gmotne škode zaradi polomljenega stekla, vendar ni bilo mrtvih in ranjenih. Napad je sila podoben tistemu na britanski konzulat marca leta 2005, vendar pa policija ne želi potrditi, da je na delu serijski bombni napadalec na tuje konzulate.

Policijski komisar mesta New York Ray Kelly je dejal, da je šlo za precej grobi bombi oziroma predelani igrači, ki ju je nekdo napolnil s smodnikom in odvrgel pred konzulatom. Preiskava napada na britanski konzulat še ni končana, vendar pa so kamere posnele nekoga na kolesu, ki je pred zgradbo odvrgel bombo. Priče poročajo, da so videle kolesarja tudi v primeru napada na mehiški konzulat.

Kelly je potrdil, da so si bombe iz obeh napadov zelo podobne, do obeh napadov pa je prišlo v zgodnjih jutranjih urah med 3 in 4. uro po lokalnem času, ko so tudi v določenih delih New Yorka ulice prazne. Ne britanski in ne mehiški konzulat pred napadom nista prejela nobene grožnje. Mehiški generalni konzul Ramon Xlitol je sporočil, da bodo po čiščenju stekla konzulat odprli v soboto, saj imajo veliko strank. Na dan jih namreč obišče okrog 600 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.