Grčija je pridna

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Evropska komisija ocenjuje, da je Grčija izpolnila pogoje in je upravičena do drugega obroka posojila držav članic evroobmočja.
Oglej si celoten članek

V prvi polovici letošnjega leta se je proračunski primankljaj Grčije znižal za 46 odstotkov, skupna javna poraba pa se je zaradi znižanja plač javnih uslužbencev in zmanjšanja naložb v dolgoročna sredstva znižala za 17 odstotkov, ugotavlja Evropska komisija.

Ivan Ribnikar, starosta monetarne ekonomije, je včeraj izrazil prepričanje, da bo morala Grčija reprogramirati svoje dolgove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.