Grčija: po ropu muzeja minister ponudil odstop

Foto: EPA Rop v olimpijskega muzeja v Grčiji Foto: EPA Rop v olimpijskega muzeja v Grčiji Foto: EPA Rop v olimpijskega muzeja v Grčiji
V Grčiji sta dva oborožena in zamaskirana neznanca oropala muzej z artefakti antičnih olimpijskih iger. Odnesla sta okoli 60 predmetov. Minister za kulturo je po ropu ponudil odstop.
Oglej si celoten članek

Oborožena neznanca sta v Olimpijski muzej vstopila danes zjutraj in od uslužbenke zahtevala, naj jima izroči določene artefakte. Ker tega ni želela storiti, sta jo zvezala.

Po prvih ocenah sta odnesla več kot 60 artiklov, večinoma bronastih in glinenih kipcev, nekatere pa sta pri ropu poškodovala ali uničila. Zaradi zmede po ropu ni bilo takoj jasno, kateri predmeti so izginili, je pa župan kraja Olimpija njihovo vrednost takoj ocenil za "neizmerljivo".

Po ropu je svoj odstop že ponudil grški minister za kulturo Pavlos Geroulanos, vendar pa premier Lucas Papademos njegovega odstopa za zdaj ni sprejel, poroča BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.