Grčijo stresel potres

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Osrednji del Grčije je danes stresel močan potres z magnitudo 5,3, so sporočili iz grškega potresnega observatorija.
Oglej si celoten članek

Za zdaj ni podatkov o gmotni škodi, ki naj bi jo zahteval potres. Žarišče potresa je bilo v Korintskem zalivu, okoli 200 kilometrov severozahodno od Aten na globini okoli 14 kilometrov. Tresenje tal so med drugim občutili tudi v grški prestolnici.

Grčija leži ob več tektonskih prelomnicah, zato so tam potresi pogosti, a redko zahtevajo žrtve.

V potresu z magnitudo 6,7, ki je julija 2017 stresel otok Kos v Egejskem morju, sta umrla dva človeka, tresenje tal pa je povzročilo tudi precejšnjo gmotno škodo. Leta 1999 pa je v potresu z magnitudo 5,9 v Atenah in okolici umrlo 143 ljudi, še poroča AFP.

Tragično Pod ruševinami trupla 34 študentov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.