Greenpeace: kriva je barbika

Foto: Žurnal24 "Barbika, konec je!" pravi Ken. (Foto: Reuters)
Okoljevarstvena organizacija Greenpeace trdi, da je za čezmerno izsekavanje gozdov v Indoneziji kriva barbika. Forenzične preiskave so namreč pokazale, da embalaža izvira od tam.
Oglej si celoten članek

Greenpeace je tako obtožil proizvajalca znane igračke Mattela in Walt Disneyja, da prispevata k hitremu krčenju tropskega gozda.

Aktivisti omenjene organizacije, ki so se včeraj zbrali pred poslovalnico Mattela  blizu Los Angelesa, so na problem opozorili s posebnim protestom. Oblečeni so bili v Kene in na transparentih opozarjali: "Barbika, konec je. Ne bom hodil z dekletom, ki uničuje gozdove."

Preiskovalci omenjene organizacije so namreč s forenzičnimi preiskavami ugotovili, da embalaža, v katero je spravljena barbika, izvira iz indonezijskega tropskega gozda. Material za embalažo namreč podjetju dovaža indonezijsko podjetje za proizvodnjo papirja APP.

Foto: Žurnal24 izsekavanje gozda, deblo, sekanje, gozd, Indonezija

Mattel je predstavnike organizacije že pozval, naj podjetju predstavijo podatke. Iz APP pa so v izjavi za javnost sporočili, da embalaža, ki jo napada Greenpeace, vsebuje 96 odstotkov recikliranega materiala. Cilj podjetja pa je, da bi do leta 2025 bile vse embalaže v celoti narejene iz recikliranega materiala.

Indonezija je ena izmed ključnih igralcev v boju proti podnebnim spremembam, saj se delež toplogrednih plinov v tej državi zaradi izsekavanja gozdov močno povečuje. Po podatkih Greenpeacea v državi vsako leto izsekajo milijon hektarjev gozda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:09 26. September 2011.

    pri nas je tudi za vse kriva barbika...no zdaj je več ni...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.