Grehi iz preteklosti hrvaškega duhovnika v Avstraliji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avstralski verniki na nogah zaradi hrvaškega duhovnika, ki živi rzkošno življenje, v domovini pa je pijan povzorčil prometno nesrečo s smrtnim izidom.
Oglej si celoten članek

Hrvaški duhovnik Josip Vranješ že šest let skrbi za duše vernikov zahodnega predmestja avstralskega Melbourna. Vernike vse bolj v oči bode njegov način življenja, draga oblačila priznanih in dragih blagovnih znamk, drag avto BMW X5, predvsem pa njegov greh iz preteklosti, ki ga spremlja iz domovine. O duhovniku je danes članek z naslovom Duhovnik se skriva pred kaznijo zaradi nesreče v pijanem stanju objavil avstralski časnik The Sunday Age.

Katoliški duhovnik je namreč leta 2003 na hrvaških cestah v izposojeni Mazdi MX5, domnevno pod vplivom alkohola, s hitrostjo, ki je bila dvakrat nad dovoljeno, trčil v osebni avtomobil 48-letnika, ki je na mestu umrl. V avtomobilu je bil še njegov 17-letni sin, ki pa je bil hudo poškodovan.

Zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti so duhovniku na Hrvaškem naložili 10 meseca zapora, ki pa jih ni odsedel, saj sodba zaradi njegove pritožbe še ni pravnomočna. Ko so ga novinarji vprašali za nesrečo, je najprej rekel, da ne ve, o čemu govorijo. Ko so mu predočili podrobnosti nesreče in sodbe, pa je dodal, da je bilo to na Hrvaškem in da je svoboden človek.

Časnik navaja še duhovnikov sporen način življenja, denar vernikov in cerkve naj bi trošil za razkošna oblačila, avtomobile, vino, za sodelovanje v stavnicah in prirejanje dragih zabav. Nadškofija v Melbournu je vsakršno odgovornost za obnašanje 55-letnikega duhovnika zavrnila, češ da je ta v pristojnosti hrvaške cerkve. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:51 1. December 2014.

    danes je biti duhovnik zgolj biznis in razkošno življenje,pomen duhovnosti je čisto na dnu in vzbujanje slabe vesti narodu nekaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.