Grki ukinili javno radiotelevizijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grčija zaradi varčevalnih ukrepov začasno ukinja javno radiotelevizijo ERT.
Oglej si celoten članek

"V času, ko se Grki žrtvujejo, ni prostora za odložitve, oklevanja ali toleriranja nekih skupin," je dejal vladni predstavnik Simos Kedikoglou in s tem upravičil enega od najbolj ostrih varčevalnih ukrepov v Grčiji. Kedikoglou je ob napovedi zaprtja televizijo ERT označil za "brezno razsipavanja" in da se mora njihov obseg močno zmanjšati, ni pa razkril, koliko uslužbencev bodo ponovno zaposlili v prenovljeni televiziji.

Odločitev je že sprožila proteste novinarjev in ostalih zaposlenih ter manjših koalicijskih partneric.

Na tisoče odpuščenih do konca leta

Napoved vlade pa prihaja po tem, ko so mednarodni posojilodajalci oziroma trojka - Evropska komisija, Evropska centralna banka (ECB) in Mednarodni denarni sklad (IMF) - Grčijo pozvali, da mora odpustiti več tisoč javnih uslužbencev. Grške oblasti morajo tako do konca leta odpustiti 4000 javnih uslužbencev, do konca leta 2014 pa 15.000.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:45 12. Junij 2013.

    Upam, da tudi mi dobimo trojko

  • 06:28 12. Junij 2013.

    Za pozdraviti in posnemati.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.