Gromozanske gosenice uničevale po vrtu

Foto: Damir Spehar/Pixell gosenice Foto: Damir Spehar/Pixell gosenice Foto: Damir Spehar/Pixell gosenice Foto: Damir Spehar/Pixell gosenice
Na vrtu našla ogromne gosenice. Prišle naj bi iz južnih krajev.
Oglej si celoten članek

Hrvatica Ana Marija Kozjak z Bjelovarja je bila zgrožena, ko je na vrtu zagledala gromozanske rumeno-zelene gosenice, piše 24sata.

"Niti sosedje še niso videli tako velikih gosenic. Zelo so požrešne. V enem dnevu so pojedle liste v višini enega metra. Bojimo se, da se bodo spravile še na naš sadovnjak," pravi Kozjakova.

A na srečo po besedah strokovnjakov velikanske gosenice ne marajo jabolk, tako da je strah odveč. Razvile se bodo v čudovite metulje velike do 15 centimetrov. "To so gosenice, ki za naše kraje niso običajne. Da so se pojavile tudi pri nas, so krive predvsem zelo visoke temperature," je povedala Jadranka Berić s Kmetijske zveze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:34 24. Avgust 2011.

    Čudno,da niso v šahovskem vzorcu??

  • 19:03 23. Avgust 2011.

    in takoj vik in krik < brez veze>

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.