Grozijo tudi Tadiću

Foto: Žurnal24 Ga čaka podobna usoda kot nekdanjega srbskega premierja Zorana Đinđiča.(Foto: B
Grožnje s smrtjo so tokrat letele na srbskega predsednika Borisa Tadića.
Oglej si celoten članek

Srbsko notranje ministrstvo je na podlagi zahteve tožilstva začelo preiskavo groženj srbskemu predsedniku Borisu Tadiću prek Facebooka. Pri tem bodo morali prositi za pomoč ameriško pravosodno ministrstvo, da bi od Facebooka dobili podatke o uporabnikih.

Preiskavo so sprožili, potem ko so na socialni mreži Facebook oblikovali skupino, ki Tadića opozarja, da se zaman skriva in da ga "čaka ostrostrelec". Predstavniki oblasti so ob tem že zatrdili, da tovrstne grožnje ne bodo preprečile boja vlade proti organiziranemu kriminalu in mafiji.

Na merku tudi Mesić
Včeraj so iz Zagreba prav tako sporočili, da je grožnje s smrtjo prek Facebooka prejel tudi nekdanji hrvaški predsednik Stipe Mesič. Mesić povedal, da mu grozijo "četniki in ustaši", kar je dokaz, da je na pravi poti. Dodal je, da se ne boji.

Na Facebooku se je oblikovala skupina "Smrt Stjepanu Mesiću", ki naj bi imela okoli pet tisoč članov, večino s Kosova. Mesiću so lani in letos večkrat grozili s smrtjo, v zadnjih dneh pa naj bi prejel grožnje tudi pisno in po telefonu, zato jih je prijavil policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.