Grozljivo odkritje v mrtvašnici

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V mrtvašnici državne bolnišnice Pedro Ernesto v Riu de Janeiru so odkrili 40 trupel še nerojenih otrok, fetusov in novorojenčkov.
Oglej si celoten članek

"Kot da bi šlo za grozljivko!" je o odkritju povedala državna tožilka Ana Kristina Hut Macedo. Nekatera trupla so bila v mrtvašnici vse od leta 2009. Trupla so odkrili med preiskavo smrti novorojenčka, pri tem pa v mrtvašnici v številnih predalih naleteli na grozljivo vsebino. Odkrili so tudi številne dele trupel, najverjetneje ostanke amputacij.

Tožilka je dodala, da bo morala uprava bolnišnice, ki sicer slovi po opravljanju tudi zelo rizičnih splavov, podrobno pojasniti izvor odkritja.

Direktor bolnišnice Rudolfo Akatuasu Nunes je na kratko odgovoril, da so trupla novorojenčkov v bolnišnici pustili njihovi svojci. "Ljudje nočejo prevzeti trupel svojih pokojnih otrok. V večini primerov nimajo denarja za pogreb."

Afera se je začela med preiskavo prezgodaj rojenega otroka, ki ga je mati, odvisnica od drog, zavrgla. Bolnišnica je o tem, kot ji nalaga tamkajšnji zakon, obvestila sodišče. To je ugotovilo, da otrok ni pokopan, in želelo odkrit razlog.

"Treba je ugotoviti, ali so za to odgovorne družine ali bolnišnica," pravijo na tožilstvu. Za različne medije je tožilka Macedova še dodala, da bodo vsa odkrita trupla po preiskavi dostojno pokopali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.