Grozljivo verižno trčenje 28 vozil: Najmanj štirje mrtvi

Vsaj štirje ljudje so umrli, ko je voznik tovornjaka treščil v kolono vozil, ki so stala na avtocesti v bližini ameriškega mesta Denver. Voznika so že priprli.
Oglej si celoten članek

Tovornjak, ki je bil naložen s hlodi, je vozil 23-letni voznik. V nesreči, ki je po zadnjih podatkih terjala vsaj štiri življenja, se je le lažje poškodoval.

Njegov brat je lokalnim medijem povedal, da je njihova družina s Kube, a da imajo dovoljenje za stalno prebivanje v ZDA. Dejal je še, da je z bratom po tragičnem dogodku že govoril. Povedal mu je, da so tovornjaku odpovedale zavore.

S policije so sporočili, da voznik ni bil pod vplivom drog ali alkohola.

Oblasti še preverjajo, ali so bile zavore na tovornjaku res pokvarjene. Četudi to drži, poudarjajo na policiji, bodo voznika obtožili uboja.

Tovornjak se je v kolono stoječih vozil zaletel včeraj popoldne po tamkajšnjem času, v času popoldanske prometne konice.

Posnetki požara, ki je izbruhnil po trčenju, so grozljivi.

Ena od prič, ki je požar posnela, je za CNN povedala, da še nikoli ni videla takega uničenja. Bil sem v šoku, je dejal Josh McCutheon, ki je še dejal, da so nekateri udeleženci nesreče, ki niso bili poškodovani, iz gorečih vozil reševali ljudi.

Takoj, ko sem videl, da je tovornjak zajel ogenj, sem skočil na cesto in iz avtov povlekel nekaj poškodovanih ljudi, je dejal Darin Barton, ki se je v bližini nesreče znašel po naključju.

Preiskava nesreče še poteka.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:52 27. April 2019.

    Grooooza in strah! Grooooozljivo!!!

  • 12:22 27. April 2019.

    Pa kdo se je spomnil teh bumbarjev od americanov in njihovih trapastih gasilcev. Najmanj šest minut je trajalo da so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.