Grožnje, ker so preiskovali ruske plačance

Foto: Epa
Foto: Epa
Skupina ruskih novinarjev, ki je raziskovala aktivnosti tajne skupine ruskih plačancev v Afriki in na Brižnjem vzhodu, prejema grožnje.
Oglej si celoten članek

Proekt, moskovski neodvisni portal raziskovalnih novinarjev, je začel objavljati serijo člankov o vlogi tajne skupine plačancev, znane pod imenom Wagner. Po prvi objavi so novinarji portala začeli preko elektronske pošte prejemati grožnje.

Neznanci so skušali večkrat vdreti v osebne račune na njihovih Facebook profilih in v njihove račune elektronske pošte, eno izmed novinark je neznanec sledil na ulici in jo pri tem snemal z mobilnim telefonom, je povedal urednik Roman Badanin.

Za agencijo Reuters je povedal, da ne more dokazati z zanesljivostjo, kdo stoji za temi grožnjami. Te so dosegle vrhunec prejšnji mesec, ko je Proekt raziskoval aktivnosti skupine Wagner v Libiji.

Novinarji grožnje niso prijavili na policijo, pač pa so se odločili o tem javno spregovoriti.

Ljudje, povezani s skupino Wagner so že pred tem za Reuters potrditi, da je skupina v imenu Kremlja izvajala tajne vojaške misije v Ukrajini in Siriji. Ruski vrh je to sicer zanikal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:17 16. Oktober 2019.

    Začele se bodo nesreče, pa zginevat bodo začeli..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.