Grški davčni sistem "v razsulu"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grčija ima še vedno velike zaostanke pri pobiranju davkov, s katerimi naj bi znižali javni dolg.
Oglej si celoten članek

Kot poroča grški časnik Kathimerini, je grški davčni informacijski sistem "v razsulu", veliko davčnih inšpektorjem pa nima nit svojega računalnika ali mize. Grčija je lani od načrtovanih 1,9 milijarde evrov davkov pobrala le 1,1 milijarde evrov.

Strokovnjaki trojke mednarodnih posojilodajalcev - Evropske centralne banke (ECB), Evropske komisije in Mednarodnega denarnega sklada (IMF) - so ugotovili, da je Grčija z davki zbrala precej manj prihodkov, kot je bilo pričakovano.

Manj zbranih davkov je tudi posledica večjega števila stečajev dolžnikov. Strokovnjaki iz trojke so opozorili, da so zaposleni na davčnih upravah nezadovoljni, pogosto pa tudi niso dovolj usposobljeni za svoje delo.

Grške oblasti so se namreč v pogajanjih s predstavniki posojilodajalcev zavezale, da bodo znižale primanjkljaj in sprejele stroge varčevalne ukrepe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.