Grški novinarji spet stavkajo

Foto: EPA
Foto: EPA
Grški novinarji danes spet stavkajo. Za peturno stavko so se odločili v protest, ker grška javna televizija ERT, ki je v četrtek spet začela oddajati, predvaja le izredni program, sestavljen iz filmov, dokumentarnih filmov in glasbenih oddaj.
Oglej si celoten članek

Televizija oddaja iz studia nekega zasebnega podjetja, grški novinarji pa so prepričani, da bi morala javna televizija oddajati iz svojih studiev, ki so zaprti od 11. junija, ko se je vlada odločila televizijo ukiniti. Po načrtih vlade naj bi televizija redni program začela oddajati jeseni.

Vlada hoče televizijo z manj zaposlenimi

Grški premier Antonis Samaras je junija v okviru varčevalnih ukrepov ukinil ERT, ki jo je obtožil slabega gospodarjenja. Grčija naj bi s tem privarčevala 300 milijonov evrov na leto, poleg tega pa se je število uslužbencev javnega sektorja zmanjšalo za 2.700 ljudi.

Zaprtje ERT je sprožilo številne kritike, tudi v tujini, in vodilo v preoblikovanje vlade. Odpuščeni uslužbenci nekdanje televizije pa so ob pomoči Evropske radiotelevizijske zveze v določeni meri ohranili predvajanje svojega programa.

Grška vlada želi oblikovati novo radiotelevizijo, ki bo imela precej manj zaposlenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.