Gvatemalo in Mehiko stresel hud potres

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Umrla je ena ženska, skoraj 200 ljudi je ranjenih, porušene in poškodovane so številne stavbe.
Oglej si celoten članek

Obmejno območje med Gvatemalo in Mehiko je v petek zvečer po lokalnem času stresel hud potres z magnitudo 6,5. Žarišče potresa je bilo 20 kilometrov zahodno od gvatemalskega mesta Coatepeque v bližini pacifiške obale, poročajo tuje tiskovne agencije.

V mestu Coatepeque je zaradi srčne kapi umrla 70-letna ženska, najmanj trije ljudje pa so bili v potresu ranjeni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V kraju La Emboscada so se zaradi potresa porušile štiri hiše, o gmotni škodi na stavbah pa poročajo še iz nekaterih drugih mest. V številnih mestih je bila zaradi potresa prekinjena dobava električne energije.

Novembra lani je jug Gvatemale prizadel potres z magnitudo 7,2 in zahteval 44 smrtnih žrtev, 175 jih je bilo ranjenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.