Ha, ha, tudi tako se (še vedno) izvede "šolenga"

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zabaven prizor, kako pri sodobnih tehnikah betoniranja zidu prihraniti na betonu.
Oglej si celoten članek

Fotografija, ki se je pojavila na Facebook strani Dnevna doza povprečnega Dalmatinca, je povzročila za veliko dobre volje na Hrvaškem.

Razlog je precej očiten, saj so delavci pri izvedbi sicer na videz moderno zasnovanega opaža (šolenge) za zid v vmesni prostor dodali odsluženo WC školjko. Verjetno z namenom, da bi tako prihranili pri količini potrebnega betona in se hkrati znebili odpadka. Če je bilo nekoč, ko je vladalo pomanjkanja cementa in železne armature, takšna praksa pogosta, pa je danes, v času armiranja in vibriranja betona, milorečeno nenavadna. S fotografije je sicer vidno, da so železno armaturo praktično v celoti nadomestili z različnimi gradbenimi odpadki. 

xxx

"Kakšna uganka bo to za arheologe," je le eden od zabavnih komentarjev, ki so se usuli na objavo. "Stara šola," je dodal drugi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.