Haider posloval na Hrvaškem

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Avstrijsko tožilstvo sumi, da je Jörg Haider oškodoval Hypo banko skupaj z Vladimirjem Zagorcem.
Oglej si celoten članek

Avstrijsko tožilstvo se je v okviru preiskave o Hypo banki začelo ukvarjati s projektom Punta Skala pri Zadru; sumijo, da je banka pri tem projektu izgubila 15 milijonov evrov. Po pisanju avstrijskih medijev naj bi teh 15 milijonov v svoj žep spravili Jörg Haider, upokojeni general Vladimir Zagorec ter nekdanja člana uprave Hypo banke Günter Striedinger in Walter Groier.

Kot piše Kleine Zeitung, so najprej kupili nepremičnine, ki so jih potem – kot izjemno dobre turistične investicije – prodali banki. Po mnenju tožilstva je bila ta kupčija za Hypo banko popolnoma zgrešena, Haider, Zagorec in ostali pa so pri tem pospravili dober denar.

Mediji v Avstriji isto skupino ljudi s Haiderjem na čelu povezujejo s še eno drago prodajo zemljišč Hypo banki; gre za projekt Singolus v Umagu, pri katerem pa ne pišejo o vsoti, ki naj bi jo zaslužili v tem primeru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.