Haiti: izredne razmere zaradi kolere

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Potem ko je na Haitiju izbruhnila epidemija kolere, ki je doslej zahtevala že skoraj 200 smrtnih žrtev, je tamkajšnja vlada v petek razglasila izredno stanje na območju celotne države.
Oglej si celoten članek

S pomočjo mednarodnih človekoljubnih organizacij je začela uvajati stroge ukrepe, da bi zajezila širitev bolezni.

Po podatkih haitijskega ministrstva za zdravje je za kolero umrlo že 194 ljudi, zbolelo jih je 2364, navaja ameriška tiskovna agencija AP.

Bolezen je izbruhnila na območju regije Artibonite, ki se nahaja kakih 80 kilometrov severno od prestolnice Port-au-Prince in kamor se je po januarskem potresu zateklo več tisoč ljudi. Večina se jih je z boleznijo okužila s pitjem vode iz tamkajšnje reke.

Po besedah ministra za zdravje Alexa Larsona so v boju proti epidemiji aktivirali vse zdravstvene institucije v državi, prebivalce pa so pozvali, naj pazijo na higieno.

Kolera se prenaša prek okužene vode in hrane in povzroča hudo diarejo. Če je ne začnejo zdraviti takoj, je lahko usodna v nekaj urah.

Haiti je 12. januarja prizadel uničujoč potres, ki je zahteval okoli 300.000 smrtnih žrtev, 1,5 milijona ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.