Haitiju grozi še eno opustošenje

Foto: Žurnal24 Nekateri zapuščajo zasilna zavetišča, drugi pa so se umiku uprli. (Foto: Reuters
Prebivalci Haitija so obupani. Po potresu in koleri jim zdaj grozi še orkan Tomas.
Oglej si celoten članek

Haiti, ki ga je januarja prizadel uničujoči potres, zdaj pa se sooča z epidemijo kolere, ogroža orkan Tomas. Oblasti so približno 1,3 milijona prebivalcev, ki že zdaj živijo v zasilnih zavetiščih, pozvale k umiku na varno.

"Sestre in bratje, rotim vas, zapustite območja, ki bi jih lahko ogrozil orkan. Dež in veter bosta pustošila po državi. Ne bodi trmasti. Zapustite območje, če živite v ogroženih zasilnih zavetiščih," je državljane pozval haitijski premier Jean-Max Bellerive. Večina prebivalcev je povedala, da se nimajo kam umakniti, oblasti pa se bojijo najhujšega.

Na Haitiju že močno dežuje, Tomas pa se giblje s hitrostjo 130 kilometrov na uro. Opozorilo so izdali tudi v ameriškem taborišču za teroristične osumljence v Guantanamu na Kubi. Tomas je na otoku Sveta Lucija že zahteval 14 smrtnih žrtev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.