Hamburg v ognju

Foto: Žurnal24 Hamburg je bil že drugič letos priča hudim spopadom.
V Hamburgu so izbruhnili hudi spopadi med skrajnimi levičarji in policisti. Več kot 80 anarhistov so aretirali, pri tem je bilo ranjenih 27 policistov.
Oglej si celoten članek

Nemiri so izbruhnili po tradicionalni ulični zabavi v nedeljo ponoči. Okoli tisoč ljudi se je spopadlo s 1800 policisti, ki so skrbeli za varnost.

Anarhisti so zažigali smetnjake in policijski avto, policiste so napadli s kamenjem in steklenicami. Trije policisti so dobili tako hude poškodbe, da so jih morali odpeljati v bolnišnico. Policija je odgovorila z gumijevkami in solzivcem.

Predstavnik policije je napadalce opisal kot posameznike, ki niso organizirani v skupino. Nosili so črna oblačila in nekateri celo črna očala. "Še naprej se bomo borili proti posameznikom, ki ogrožajo demokracijo," je povedal predstavnik mesta Hamburg Christoph Ahlhaus.

Hamburg je namreč letos že bil priča podobnim nemirom, in sicer so ti izbruhnili 1. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.