Harry Potter navdihnil znanstvenike

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dnevnik, ki se sam piše in nastopa v eni od knjig o Harryju Potterju je navdihnil znanstvenike, da so ustvarili papir, ki sam izpiše kar vašo krvno skupino.
Oglej si celoten članek

Skupina avstralskih znanstvenikov je razvila papir, ki na podlagi senzorjev izpiše katerega tipa kri se pretaka po vaših žilah.

"V časih, ko ljudje izvajajo teste krvi doma ali celo pri specialistih v državah v razvojih, lahko pride do napak pri interpretaciji tipa krvi in ti imajo lahko resne posledice," je povedal vodilni raziskovalec Wei Shen.

Foto: Monash University test krvni Papir bi lahko nestrokovnjakom pomagal pri interpretaciji rezultatov, zlasti v nujnih situacijah kot so pomoč pri naravnih nesrečah, še poroča BBC.

Naprava deluje po tako imenovanem ABO sistemu, ki razvrsti vzorce krvi po tipih A , B, AB ali O, prav tako pa tudi RH faktor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.