Hekerji napadli Garmin, pozor, če uporabljate njihovo opremo

Foto: Profimedia Garmin ura Foto: Profimedia Garmin ura
Za zdaj še ni znano, ali so hekerji v napadu na Garminovo omrežje ukradli podatke o strankah.
Oglej si celoten članek

Pri Garminu so bili prisiljeni zapreti svoje klicne centre, spletno mesto in nekatere druge spletne storitve, potem ko so hekerji zakodirali in 'ugrabili' omrežje proizvajalca pametnih ur in nekatere proizvodne sisteme. Hekerji v takih primerih za 'ključ' in ponoven dostop do podatkov od podjetja zahtevajo odkupnino.

Napad vpliva tudi na lastnike ročnih ur Garmin, saj je družba ugasnila tudi storitev Garmin Connect, s pomočjo katere uporabniki sinhronizirajo svoje športne aktivnosti s spletno aplikacijo.

„Trenutno imamo težave, ki vplivajo na Garmin.com in Garmin Connect," so sporočili iz podjetja. „Težave vplivajo tudi na naše klicne centre in trenutno ne moremo prejemati nobenih klicev, e-pošte ali spletnih klepetov. Trudimo se, da bi to težavo rešili v najkrajšem možnem času, za nevšečnosti se opravičujemo."

Napad je vplival tudi na Garminove letalske baze podatkov, flyGarmin, ki podpirajo letalsko navigacijsko opremo.

Piloti so na spletnem mestu tech povedali, da niso mogli prenesti nove programske opreme Garmin z najnovejšimi različicami letalske baze, kar je zakonska zahteva za letenje. Napad je napadel tudi aplikacijo Garmin Pilot, ki se uporablja za načrtovanje in načrtovanje letov.

Foto: Profimedia Garmin ura

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.