Hekerji vdrli tudi v račun ustanovitelja FB

Foto: Epa
Foto: Epa
Mark Zuckerberg zardeva.
Oglej si celoten članek

Zadnji vdor v Facebook, ko so neznani hekerji vdrli kar v 50 milijonov računov uporabnikov, si bo ustanovitelj socialnega omrežja Mark Zuckerberg še prav posebej zapomnil. Kot je priznal, so namreč neznanci v torek popoldan med napadom vdrli tudi v njegov osebni profil, pa tudi v računa še dveh zaposlenih s samega vrha menedžmenta, poroča NY Post.

Zuckerberg je zatrdil, da so se vdora v podjetju lotili z vso resnostjo in vmes že poskrbeli za zakrpanje luknje v svojem varnostnem sistemu. Prizadeti so bili predvsem tisti uporabniki, ki uporabljajo svoj profil za dostopanje do računov drugih uporabnikov. Da so jim vdrli v račun, bi morali prepoznati po tem, da jih je Facebook avtomatsko odjavil, dobili pa so tudi posebno sporočilo med novicami.

Facebook sicer vztraja, da zaradi vdora ni potrebno spremeniti gesla.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.