Hillary vrača denar

Foto: Žurnal24 hilary clinton afp
Predsedniška kandidatka bo vrnila slab milijon dolarjev, zbran na nepošten način.
Oglej si celoten članek

Volilni štab demokratske predsedniške kandidatke, senatorke iz New Yorka Hillary Clinton, je v ponedeljek sporočil, da bo donatorjem vrnil skupaj 850.000 dolarjev, ki jih je pomagal zbrati Norman Hsu. Proti poslovnežu Hsuju zaradi kršitve volilne zakonodaje in prevare poslovnih partnerjev v Kaliforniji teče zvezna preiskava. Trenutno je v bolnišnici v Koloradu, kjer se bo boril proti izročitvi v Kalifornijo.

Clintonova je že pred dnevi sporočila, da bo v dobrodelne namene nakazala 23.000 dolarjev, ki jih je dobila od Hsuja za senatne kampanje, predsedniško kampanjo in za njen politični odbor.

FBI na delu

Ameriška zvezna policija FBI pa zdaj raziskuje obtožbe, da je Hsu posameznikom dal denar, da ga nakažejo Hillary Clinton in drugim demokratom. Ameriška zakonodaja namreč omejuje vsoto, ki jo lahko posameznik nakaže posameznemu kandidatu, Hsu pa naj bi našel ljudi, ki so njegov denar poslali naprej.

Ta denar bo zdaj vrnjen. Volilni štab Clintonove je sporočil, da se niso zavedali podrobnosti Hsujevega početja in so zdaj spremenili način dela. Vse večje donatorje bodo poslej skrbno preiskali glede morebitne kriminalne preteklosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.