Hollande ostro proti Merklovi

Foto: biynis 15.05.12. German Chancellor Angela Merkel and French President Francois H
Foto: biynis 15.05.12. German Chancellor Angela Merkel and French President Francois H
Francoski predsednik Francois Hollande je nemški kanclerki Angeli Merkel očital blokado evropske bančne unije.
Oglej si celoten članek

Nemška predsednica vlade Angela Merkel bi morala samo enkrat reči, da za napredovanje v tej smeri niso potrebne spremembe pogodb EU, saj obstoječa pravila omogočajo vzpostavitev tovrstne unije, je Hollande dejal za ameriški časnik Wall Street Journal.

Hollande pa je s tem oporekal nemškemu finančnemu ministru Wolfgangu Schäublu, ki je pred kratkim dejal, da bi bile za prestrukturiranje in vodenje bank v krizi resda potrebna skupna pravila za celotno EU, a da je za vzpostavitev evropske institucije pravna podlaga preveč vprašljiva.

Kot morebiten razlog za domnevno zadržano držo Nemčije v zvezi z bančno unijo je Hollande navedel volitve v Nemčiji. "Merkova se bo septembra soočila z volitvami in sedaj ne more dajati vtisa, da jo skrbi bolj za Evropejce kot za Nemce," je dejal francoski predsednik in dodal, da bo Nemčija kakršenkoli korak v tej smeri morebiti storila šele po volitvah. A bančna unija je po njegovih besedah nujna, saj bi pomagala šibkejšim državam EU pri stabilizaciji njihovega bančnega sistema.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:32 4. Maj 2013.

    Merklova ima z Nemčjo svetu kaj za pokazati. Kaj lahko pokaže pa ta žabar? Visoko brezposelnost?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.