Homoseksualci bodo lahko posvečeni

Foto: Žurnal24 Na glasovanju je predlog podprlo 50 od 84 predstavnikov generalne sinode.
Norveška protestantska cerkev se zavzema za posvetitev homoseksualcev v duhovniški stan.
Oglej si celoten članek

Norveška protestantska cerkev je danes potrdila predlog o posvetitvi homoseksualcev v duhovniški stan, zadnjo besedo pa je prepustila škofom in drugim verskim organom za odločanje. Če bo predlog sprejet, bodo homoseksualci lahko posvečeni v pastorja, diakona, vikarja ali cerkvenega pevca. Za predlog se je opredelilo 50 od 84 predstavnikov generalne sinode, ki je najvišje predstavniško telo Norveške protestantske cerkve.

Predstavniki sinode, ki so glasovali proti predlogu, so izrazili prošnjo za nadaljnjo preučitev predloga. Večina izmed enajstih škofov Norveške pravoslavne cerkve javno zavzema liberalni položaj pri reševanju tega problema, medtem ko so konservativni cerkveni predstavniki že organizirali protestni shod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.