Hotel posnemati Adama Lanzo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poskus pokola v urugvajski bolnišnici. Komaj polnoletni Urugvajec želel posnemati strelca iz Newtowna.
Oglej si celoten članek

18-letni Urugvajec je želel izvesti pokol po vzoru grozljive tragedije, ki se je v petek zgodila na osnovni šoli Sandy Hook v Newtownu v ameriški zvezni državi Connecticut.

Kot poročajo ameriški mediji, je najprej načrtoval napad na srednjo šolo, a si je, ko je ugotovil, da je v stavbi premalo ljudi, premislil in se odločil za bolnišnico. Četudi je izstrelil kar šest nabojev, se je njegov poskus k sreči končal brez žrtev.

Oblasti identitete strelca, ki je v nedeljo napadel kliniko v mestu Paysandu na zahodu Urugvaja, niso razkrile. Policiji je po poročanju PressTV priznal, da je načrtoval podoben pokol, kot se je zgodil v Newtownu, v katerem je umrlo 20 otrok in osem odraslih.

Po dogodku so ga prepeljali na psihiatrično kliniko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    14:24 17. December 2012.

    Na srečo ni imel z orožjem obsedene mame, ki bi ga naučila dobro streljat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.