Hrvaška: 7 milijard turističnih evrov

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Po podatkih Hrvaške narodne banke je s turizmom Hrvaška lani zaslužila 7,2 milijarde evrov.
Oglej si celoten članek

Pred začetkom nove turistične sezone si Hrvaška želi vsaj lanskih rezultatov. "Prihodki od turizma so presegli sedem milijard evrov, s čimer smo izredno zadovoljni. Med drugim podatki kažejo, da je ponudba vse bolj raznovrstna, bogata in kakovostna, kar se pozitivno odraža tudi v konkurenčnosti Hrvaške na mednarodnem turističnem področju," je optimističen tamkajšnji minister turizma Darko Lorencin.

Pričakovanja pred letošnjo sezono so tako precej visoka, posebno pozornost so sosedje namenili tudi obdobjema pred osrednji sezoni in po njej. Največ si obetajo od nemških turistov. Svojo letošnjo ponudbo so tako med drugim prejšnji mesec predstavljali na enem izmed največjih turističnih sejmov na svetu, v Berlinu. "Naše lepote, posebnosti in gastronomija zanimajo številne obiskovalce turizma, kar je vsekakor dober obet pred novo sezono," so povedali hrvaški razstavljalci.

Sosedje želijo lanski rezultat 7,2 milijarde evrov prihodkov v poletni sezoni letos še preseči; za primerjavo: v Sloveniji so lani tuji obiskovalci porabili 2,09 milijarde evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:17 19. April 2014.

    Nema dolgo tega sem bil v Portorožu.Naročil sem eno kavo.A kelnerca je reklo,šta je to.Ovde se reče kafa.

  • 02:00 9. April 2014.

    prijaznost je lepa čednost ,tega pa v hrvaški NI

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.