Hrvaška: Družino vrgli z letala

Foto: Žurnal24 Predpisi osebam s posebnimi potrebami ne dovoljujejo, da sedijo pri zasilnih izh
Hrvaška. Stevardesa užalila očeta in mater, da je njuna hči "retardirana". Družina je morala zapustiti letalo.
Oglej si celoten članek

Tričlanska družina bosanskega porekla, ki sicer živi na Norveškem, je v soboto na zagrebškem letališču Pleso doživela incident, ki si ga bo zapomnila za vse življenje. Družina je namreč morala zapustiti letalo, ki je bilo namenjeno v Dubrovnik, ker sta se starša prepirala s stevardeso, ki je njuno hčer označila za "retardirano", poroča hrvaški Jutarnji list.

"Plačali smo vozovnice, se vkrcali na letalo in sedli na svoja mesta. K nam je pristopila živčna stevardesa in rekla, da tam ne moremo sedeti. Ko sva vprašala, zakaj ne, nama je odgovorila, da retardirani in stari ljudje ne morejo sedeti poleg zasilnega izhoda," je povedala pretresena mati, ki se je s stevardeso zapletla v prepir.

Gledali so v tla
"Vprašala sem jo, ali ima otroka in kako bi se počutila, če bi njeni hčeri rekli, da je retardirana," pripoveduje mati. Stevardesa je odšla po pilota, ki se je odločil, da morajo zapustiti letalo. Na letališče, kjer so družino pridržali zaradi predpisov, so prispeli tudi policisti, ki pa so bili po pripovedovanju družine zelo uvidevni. Družina še pripoveduje, da jim na letalu nihče ni hotel pomagati in da so ljudje gledali v tla. Oče 22-letnega dekleta s posebnimi potrebami upa, da se kaj takšnega ne bo več pripetilo. Napovedal je tudi, da bo stopil v stik z norveško ambasado, kamor bo vložil pritožbo.

Na incident pa se je že odzvala tudi letalska družba Croatia Airlines. Predstavnica Ksenija Zlof je dejala, da njihovi predpisi osebam s posebnimi potrebami ne dovoljujejo, da sedijo pri zasilnih izhodih. "Na teh sedežih lahko sedijo le ljudje, ki lahko pomagajo drugim potnikom, da zapustijo letalo v nujnem primeru. Prodajalka vozovnic je družino opozorila, da tam ne smejo sedeti, vendar so sami vztrajali pri tem," je pojasnila Zlofova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.