"Hrvaška, umakni se, gremo v Grčijo"

Foto: Klemen Štular
Foto: Klemen Štular
Britanski The Guardian je objavil prispevek z naslovom "Hrvaška, umakni se, obiskovalci festivalov gredo v Grčijo", kjer izpostavljajo, da Hrvaška več ni zanimiva destinacija za tako imenovani festivalski turizem. Tudi med slovenskimi turisti Grčija očitno vse bolj zanimiva.
Oglej si celoten članek

"V Grčiji je 'klabing' napredoval od takrat, ko se je pil le uzo in ko so se turisti vzpenjali po le delno osvetljenih planinskih poteh in poslušali lokalno glasbo v antičnih ruševinah. To poletje je na voljo ogromno festivalov elektronske glasbe," piše The Guardian.

Avtorica prispevka se sprašuje, ali lahko glasbena dogajanja povpravijo v zadnjih letih dokaj slab sloves grškega turizma, ki ga je še poslabšala ekonomska kriza, številni protesti in zatem še begunska kriza. Čeprav so prihodki s strani turizma še vedno daleč od tistih, ki so jih beležili pred krizo, se stvari spreminjajo. Samo v lanskem letu so Grki zabeležili več kot dva milijona Britancev, ki so obiskali Grčijo, letošnje napovedi kažejo, da bi bila lahko ta številka še višja. Po več slabih letih je to za Grčijo vsekakor dober obet, piše The Guardian.

Popularnost Grčije spet narašča, k čemur so gotovo pripomogli tudi glasbeni festivali, kot so Odyssia ali solunski Reworks. Veliko vlogo pri tem igra tudi zaradi krize drastičen padec cen, kar je za mlade obiskovalce festivalov vsekakor ena izmed bistvenih razlogov, da se odločijo, kje bodo počitnikovali.

Slovenci zaradi begunske krize sprva zadržani, zdaj več ne

Britanske goste, predvsem mlade, ki obiskujejo festivale, begunska kriza, ki letos utegne prizadeti grški turizem, očitno ne skrbi preveč. Nekoliko drugače je s slovenskimi gosti, ki so sprva zaradi dogajanja glede beguncev oklevali pri svojih odločitvah glede počitnikovanja.



Na prodaji aranžmajev se to sicer bistveno ni poznalo, pravi Nataša Jeza Kotnik s Turistične agencije Sonček. "Za Grčijo že vse leto opažamo povsem normalno prodajo, zdaj, ko je napočil čas last minute ponudb, pa sploh. Včasih junijske cene ne presežejo 200 evrov," pove in doda, da so pri Sončku najbolj prodajali otoke v Jonskem morju, Kiklade, Rodos in Kreto, nekoliko manj pa res tiste otoke, ki ležijo neposredno pred Turčijo in so (bili) del begunskih zgodb.

"Glede na to, da je Hrvaška takorekoč polna, bo zdaj Grčija najbrž spet druga najpogostejša odločitev Slovencev," sklene Jeza Kotnikova.

barbara.barbic@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:39 13. Junij 2016.

    To ne vem, v pred časom so hrvaški mediji objavili da Hrvati vsako leto pred začetkom turistične sezone uvozijo enormne …

  • Imam občutek da govoriš resnico ampak bi pa vseeno rad videl kako povezavo na kak članek o tem.

  • 21:10 10. Junij 2016.

    prav drek, pa pejte, mi Hrvati bomo pa vse podražili. basta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.