Hrvaška v plamenih

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ognjeni zublji požara v okolici Zadra se že nevarno približujejo naselju. Gori tudi pri Biogradu na morju, pri Splitu, Kistanju in ob meji z BiH pri Kninu.
Oglej si celoten članek

Blizu obrobnega zadarskega naselja Bili Brig je okrog štirih popoldne zagorel gozd; gasilo je 19 gasilcev, na prizorišču je bilo sedem gasilskih vozil. Ogenj so s pomočjo treh kanaderjev gasili tudi iz zraka.

"Hiše smo uspeli ubraniti, je pa zgorel en hektar borovcev in grmičevja ter oljčni nasad," je po poročanju hrvaških medijev povedal vodja gašenja Željko Šoša.

S tem dela za hrvaške gasilce še ni bilo konec, saj je danes izbruhnilo več požarov; med drugim je gorelo tudi na nedostopnem terenu v Vrani blizu Biograda. Ker so se zublji začeli bližati še vedno posejanemu minskemu polju, so gasilci na pomoč poklicali pilote kanaderjev.

Gasilci na obeh prizoriščih so zaradi gasilske straže še vedno na terenu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.