Hrvaška vlada bo preimenovala zagrebško letališče

Foto: Josip Škof/vlada RH
Foto: Josip Škof/vlada RH
Hrvaška vlada bo jutri razpravljala predvsem o proračunu, na dnevnem redu pa je tudi sprememba imena zagrebškega letališča.
Oglej si celoten članek

Zagrebško letališče se bo po novem po prvem predsedniku Hrvaške imenovalo Letališče Franja Tuđmana (Zračna luka Franjo Tuđman). 

Ministrstvo za promet je za imenovanje dobilo soglasje njegove družine ter pozitivno mnenje Zagreba, Velike Gorice in Zagreške županije (pokrajine), poroča 24sata.

Pri nas smo brniško letališče v Letališče Jožeta Pučnika preimenovali junija 2007, poteza Janševe vlade je sprožila precej buren odziv v javnosti, a je ime ostalo tudi pod vsemi naslednjimi vladami. 

Zagrebško letališče trenutno prenavljajo in gradijo nov terminal, o čemer smo že poročali. Fotografije si lahko ogledate tukaj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 13:01 26. Februar 2016.

    kako si ti nesramen !!!!!

  • 22:05 25. Februar 2016.

    Kateri k.eten je dal minus?

  • 11:22 25. Februar 2016.

    krajše: Ustaško letališče!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.