Hrvaški študentje še vedno protestirajo

Foto: Žurnal24 Njihov moto je: "Znanje ni blago!"
Nekaj sto hrvaških študentov se je zbralo pred Filozofsko fakulteto in protestiralo, ker želijo brezplačni študij.
Oglej si celoten članek

Študentje so se zbrali in mirno sprehodili do Filozofske fakultete, kjer so zbirali podpise za peticijo. V dveh dneh so zbrali več tisoč podpisov, podprli pa so jih tudi profesorji in dekani. Zagrebškim študentom so se pridružili tudi kolegi iz Osijeka, Rijeke in Zadra. Tudi v Splitu so se študentje zbrali pred Filozofsko fakulteto. Protestniki zahtevajo ukinitev vseh oblik plačevanja visokošolskega izobraževanja – dodiplomskega, diplomskega in podiplomskega študija. Šolnine na Hrvaškem znašajo med 550 in 1250 evrov, študenti plačujejo po linearnem sistemu, kar pomeni, da najuspešnejši ne plačujejo nič, najslabši pa najvišjo možno šolnino.

Med nezadovoljnimi v Zagrebu je bila tudi mati samohranilka Mia Mitrović, ki je protestirala skupaj s 14-mesečno hčerko Umo. "Želim brezplačno šolanje, meni bi omogočilo lažje prehranjevanje otroka," je dejala študentka novinarstva Mia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.