Hrvaški turizem bodo reševali s 50-odstotnimi popusti

Foto: Profimedia
Hrvaški minister za turizem je spregovoril o vplivih izbruha koronavirusa na hrvaški turizem.
Oglej si celoten članek

"V primerjavi s 1. januarjem smo še vedno na ničli ali v rahlem plusu, od konca februarja pa beležimo padec," je po poročanju hrvaških medijev danes povedal hrvaški minister za turizem Gari Cappelli. Padec turistov s Koreje in Kitajske je 50 do 60 odstoten, zabeležili pa so tudi padec rezervacij iz ZDA. 

Dodal je, da pripravljajo ukrepe, s katerimi bi omilili posledice epidemije koronavirusa, pri čemer je Hrvaška še vedno tudi destinacija, ki je zanimiva za turiste, ki v deželo prihajajo z avtomobilom. 

Napovedal je, da bodo okrepili promocijo hrvaškega turizma, prav tako pa bodo hrvaški državljani marsikje deležni 50 odstotnega popusta za različne turistične storitve. 

Foto: Žurnal24 Plitvice, Plitviška jezera

V akciji popustov sodeluje več kot sto ponudnikov prenočišč, hrane, prevoza, obiska nacionalnih parkov, kot so Plitvice in podobno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:05 7. Marec 2020.

    Hrvaška logika je taka: 5 gostov po 20€ = 100€ ali 2 gosta po 50€ = 100€. Srečo imajo samo, …

  • 08:14 7. Marec 2020.

    Niso se spomnili, da bodo enako naredili tudi Španci, Grki... Res je, da jim turizem več ali manj vedno rešujemo …

  • 07:40 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.