Hrvaško orožje udriha po Rusih, uničenje oklepnika ujel objektiv

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Vojna v Ukrajini traja že več kot 200 dni. Branilci imajo še naprej pobudo.
Oglej si celoten članek

Iz vzhodne Ukrajine prihajajo poročila o uspešnem napredovanju ukrajinskih enot, ki naj bi ruske sile v regijah Harkov, Doneck in Lugansk potisnile nazaj. Mediji v Kijevu so poročali o ponovnem zavzetju mesta Jarova na levem bregu reke Severski Donec. Uradne potrditve z ukrajinske ali ruske strani glede tega za zdaj ni bilo.

Pred tem so sicer zaokrožili video posnetki o uspešnem napredovanju ukrajinskih vojakov na levem bregu reke Oskil v regiji Harkov pri Kupjansku in Borovi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg tega naj bi ukrajinskim enotam uspelo tudi prečkati Severski Donec pri Bilohorivki in začeti napad na Kremino. Vodja proruskih separatistov iz Donecka Denis Pušilin je medtem na ruski televiziji dejal, da naj bi sicer preprečili napad na to mestece, ki je od aprila pod ruskim nadzorom.

Bilohorivka, ki jo po besedah ukrajinskega vojaškega guvernerja luganske regije Sergija Hajdaja ponovno nadzorujejo ukrajinske enote, leži na območju Luganska, prav tako tudi Kremina. Ruska stran je sicer v začetku poletja sporočila, da je osvojila celotno regijo.

Izmenjava V dogovoru z Nemčijo Ukrajini podarjamo vojaška vozila

Države Nata v Ukrajino še vedno pošiljajo velike količine orožja, med njimi je Hrvaška. Slednja je pred kratkim dostavila 130-milietrske topove M-46, ki jih branilci uporabljajo v bojih na območju Donecka. Hrvati so poslali tudi zajetno pošiljko pri njih izdelanega streliva OF-482M HE.

Na teritoriju samookmlicane donješke republike so Rusi sestrelili ukrajinsko letalo Su-25M1. Letalo te vrste se uporablja za podporo enotam na tleh. Dele plovila so našli blizu Jegorivke.

Boji potekajo tudi na jugu države. Ukrajinska 128. gorska brigada je s topniškim ognjem uničila rusko oklepno vozilo na območju Hersona. Prizor si je moč ogledati iz različnih zornih kotov.

Foto V škatli s strelivom odkrili kosmato presenečenje

Iz vzhodnoukrajinskega mesta Doneck, ki je pod nadzorom ruskih sil, so medtem poročali o topniškem obstreljevanju, v katerem je bilo ubitih najmanj 13 ljudi. Lokalni mediji so danes poročali, da sta dve granati zadeli avtobusno postajo in bližnjo trgovino.

Podatki o številu ranjenih za zdaj niso na voljo. Lokalne oblasti so za obstreljevanje obtožile ukrajinske enote, Kijev pa tovrstne obtožbe redno zavrača in Moskvo obtožuje, da sama izvaja napade s ciljem ustvarjanja novic za lastne medije. Poročil o napadu po poročanju dpa ni bilo mogoče neodvisno potrditi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:40 20. September 2022.

    Izgnati te ruske bandite, kar naj tolčejo po nih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.