Hrvati bežijo v tujino

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kar 84 odstotkov hrvaških državljanov je v anketi potrdilo, da nameravajo iskati službo zunaj meja države.
Oglej si celoten članek

V raziskavi spletnega portala Moj-posao.net je sodelovalo 1.000 vprašanih, med njimi pa sta dve tretjini takšnih, ki nameravajo v ekonomsko emigracijo v prihodnjih dveh letih, saj doma ne vidijo več poslovnih priložnosti. Večinoma so to mlajše osebe.

Tisti, ki nameravajo čim prej zapustiti državo, so ocenili, da zanje na Hrvaškem ni dela ali pa je slabo plačano. Ocenjujejo tudi, da so razmere na Hrvaškem depresivne. Med njimi so tudi visoko izobraženi državljani, ki so podiplomski študij končali v tujini.

Ko so govorili o službah, ki jih bodo iskali v drugih državah, so večinoma omenjali delo na potniških ladjah in križarkah ali pomožno delo v kuhinji in varovanje otrok.

Da bodo lahko poklicne ambicije uresničili na Hrvaškem, je menilo le 16 odstotkov anketirancev, ki opozarjajo, da tudi v tujini stvari niso tako idealne, kot ljudje mislijo, je še objavil Moj-posao.net, ki je specializirani portal za iskanje dela.

Portal izpostavlja mnenje enega od anketirancev, ki je odgovoril, da ne namerava zapustiti Hrvaške, ker ima rad izzive. Kot je pojasnil, nikjer ni večjega izziva, kot je preživetje na Hrvaškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:09 9. November 2012.

    kot da je pri nas drugače...pri nas bojo ostali le bolani al stari al bolani al pa butasti ljudje!! Kdor …

  • 14:10 22. Oktober 2012.

    Na ta način je približno jasno zakaj so nemci proti vstopu v unijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.