Hrvati dobili "kita Janeza"

Foto: Žurnal24 Kit Janez lani marca v slovenskem morju. (Foto: www.morigenos.org)
Potem ko je lani slovensko morje obiskal kit, ki je dobil ime Janez, so tokrat obiskovalca dobili sosedi Hrvati. Kit še nima imena, je pa dolg od 15 do 20 metrov.
Oglej si celoten članek

Pri otoku Vis je ribič Bepi Mardešić s kolegi lovil jastoge, ko jih je presenetil kit. "Bil je tako blizu, da sem videl njegova velika usta in celo oko,“ v ribiškem stilu pripoveduje Mardešić. "Ne vem, za katero vrsto kita gre, eno pa drži, ladja je dolga 11 metrov, kit pa je bil veliko daljši, med 15 in 20 metrov. Širok je bil okrog štiri metre," pripoveduje naprej.

Kot poročajo hrvaški mediji, pa Mardešiću kita ni uspelo fotografirati. "Pomislil sem, da bodo ljudje mislili, da sem nor, ko jim bom pripovedoval, kaj se je zgodilo," pravi ribič. Zato je končno pograbil mobilni telefon, a je kit že izginil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.