Hrvati, modni prvaki

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Gospodinjstva naših južnih sosedov letno za oblačila in obutev namenijo osem odstotkov vseh letnih izdatkov, kar je največ v regiji.
Oglej si celoten članek

Letno Hrvati za obleko porabijo okoli 930 evrov od skupno 11.700 evrov, kolikor znašajo povprečni letni izdatki hrvaškega gospodinjstva, piše vecernji.hr. Z višanjem kupne moči se tako zmanjšuje delež izdatkov za prehrano, ki je v zadnjih 10 letih s 40 upadel na 36 odstotkov, ugotavljajo v družbi RegioPlan. Za primerjavo, v Sloveniji ta delež znaša 18 odstotkov, v Ukrajini pa 57.

Za Hrvati za modo največ porabijo Slovaki (750 evrov), Čehi (580) in Poljaki (520), kjer delež izdatkov v te namene znaša med štiri in 6,5 odstotka vseh izdatkov. Hrvaška gospodinjstva so občutila krizo, saj je poraba upadla za 2,5 odstotka, več v regiji pa trošijo le še Avstrijci in Slovenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.